Открита книжарница в центъра на Пловдив

Открита книжарница в центъра на Пловдив
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От днес центърът на Пловдив се превърна в открита книжарница с големи намаления – 34 издателства предлагат книги, често с големи отстъпки, предаде БГНЕС.

Свои шатри разпъна и Асоциацията на българската книга. С това 13-тото издание на литературния фестивал „Пловдив чете” започна, а официалното откриване, както и връчването на „Орфеев венец” за поезия и „Златна четка” за оформление на книга, ще се състои довечера от 19 часа в Концертна зала. Прогнозата за дъжд промени предварително обявеното място в Античния театър.

Довечера ще пеят Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, а на различни места в Стария Пловдив и другаде започва маратонът от литературни срещи, премиери на книги, срещи с писатели и поети. „Пловдив чете” бе замислен преди години като жест на трите големи пловдивски издателства- „ Жанет 45”, „Хермес” и „Летера” към четящите пловдивчани и оттогава стана традиция и едно от най- харесваните културни събития в календара на града.

Всяка година едно от трите издателства се редува в домакинството, тази година ролята е поета от „Жанет 45”. Издателката и поетеса Божана Апостолова организира форума, който започна само дни след финала на няколко месечната и инициатива „Младият Пловдив чете”- детски писатели и поети се срещаха с ученици от пловдивските училища от зимата. 


#Пловдив #книжарница #център #Васил Найденов #Богдана Карадочева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"