Жители на Нови Искър готвят протест заради недомислия по Северната тангента

Жители на Нови Искър готвят протест заради недомислия по Северната тангента
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жители на северните части на София готвят протести заради тапите, които създава Северната скоростна тангента. Хората, които ежедневно минават през новата транспортна връзка между кварталите "Требич" и "Илиянци", обявиха, че се тревожат за живота си.

Причината за безпокойството име е опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. Завоят там е много остър, а пространството тясно и големите машини навлиза в насрещното, а това вече е предпоставка за произшествия.

"Проектът не е реализиран в пълния обхват, в който е проектиран. Това не е подлезът, през който трябва да минава целият този трафик", обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той и новият главен архитект на София Здравко Здравков заявиха, че се търси възможност за най-бързо разрешение на проблемите, които създава новият път.

Засегнатите обаче ще поставят срокове по време на събрание в Нови Искър в четвъртък. Ако те не бъдат спазени, хората са готови на мащабни протести, включително блокиране на движението.

 

#Северна тангента #проект #подлез #протест #Нови Искър #Лазар Лазаров #пътна инфраструктура #камиони #машини #проблеми #Требич #Илиянци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"