България не е изпълнила 38.5% от мерките, произтичащи от членството ни в ЕС

България не е изпълнила 38.5% от мерките, произтичащи от членството ни в ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите не са изпълнили 91 от общо 148-те мерки, заложени в Плана за действие за 2016 г. с мерките, произтичащи от членството на България в Европейския съюз. Това означава, че не са изпълнени 38.5% от планираните стъпки, съобщи правителствената информационна служба, като отбелязва, че в края на април неизпълнението е било 44.1%.

От неизпълнените мерки 27 са законопроекти, като 9 от тях вече са внесени в Народното събрание и са на различни етапи на одобрение. По отношение на останалите 18 законопроекта отговорните ведомства следва да положат допълнителни усилия за ускоряване процеса по тяхното разработване, съгласуване и внасяне в Народното събрание, се посочва в решението на правителството.

Други 16 от неизпълнените мерки са свързани със започнали процедури за нарушения по Договора за функционирането на Европейския съюз.

Невъведени остават 12 европейски директиви на Европейския съюз. Информационната служба на правителството отбелязва, че част от тях са с висока правна и техническа сложност, например Директивата за концесиите или Директивата за тютюневите и свързаните с тях изделия, както и че за въвеждането им в българското законодателство е необходимо приемането на няколко нормативни акта.

 

#България #Европейски съюз #членство #мерки #директива #законодателство #план за действие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"