И Естония атакува Uber - облага такситата с данъци

И Естония атакува Uber - облага такситата с данъци
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От администрацията в Талин, известна с високата степен на внедряване на технологии, предложили на Uber да свържат сървърите си с местната агенция по приходите, съобщава ''Ройтерс''. В резултата, макар и да нямат традиционните броячи, приходите на таксиметровите шофьори се отчитат и влизат в регистрите.

Оттам, както и в много други сектори, централизирана електронна система автоматично попълва данъчната декларация на таксиджиите. За тях оставало само да прегледат дали данните са верни и да натиснат копчето за подаване на декларация. И всичко това става по интернет.

От Uber приели сделката, която е в сила от месец февруари. Условието е, че всеки шофьор решава сам дали да приеме предложението на държавата и да излезе на светло. Американската компания не разкрива колко от нейните служители са започнали да плащат данъци, но признават, че са повече от очакваното.

В резултат Естония се превърна в първата държава на планетата, успяла да обуздае до определена степен такситата на Uber. И макар че таксиметровите шофьори са започнали да плащат данък, бизнесът им остава полулегален.

#Естония #мерки #таксита #Uber #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"