Шойбле: Великобритания няма да има достъп до свободната търговия в Европа, ако напусне ЕС

Шойбле: Великобритания няма да има достъп до свободната търговия в Европа, ако напусне ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле затръшна вратата пред Великобритания за оставането ѝ в европейския свободен пазар в случай, че нейните гласоподаватели решат да изкарат страната извън ЕС, предаде The Guardian.

„Аз и моите колеги от Еврозоната ще направим всичко, за да ограничим последствията. Ние разчитаме на всички възможни сценарии“, заяви той. Шойбле не изключи, че в случай на „Брекзит“ и други страни членки ще преминат към това действие.

„Не трябва да изключваме това“, заяви той. Министърът отбеляза, че излизането на страната от ЕС ще има икономически последствия за самите британци. „Ще бъде чудо, ако това стане без вреда върху икономиката“, заяви той.

Шойбле изключи възможността Великобритания да остане и да се ползва от преимуществата на европейския вътрешен пазар в случай на „Брекзит“. Междувременно той добави, че „Европа в краен случай ще може да функционира и без Великобритания“. „Референдумът за членството в ЕС трябва да се възприема като предупреждение и сигнал, че така, както преди, не трябва да се продължава“. 

#Волфганг Шойбле #търговия #Европа #ЕС #Великобритания #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »