Бърза проверка на Иракли видя: На плажа няма нищо нередно

Бърза проверка на Иракли видя: На плажа няма нищо нередно
БГНЕС
A A+ A++ A

Проверка на плаж Иракли показа, че няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите. Не такава обаче е ситуацията на близкия плаж Вая, отдаден под наем. Това съобщиха от министерството на туризма, след като Николина Ангелкова разпореди да бъде извършена незабавна проверка на Иракли.

След направения днес оглед на място на плажната ивица, от министерството не са установили поставени плажни принадлежности, никой не събира и такси от туристите. От министерството уточниха, че поводът за инспекцията е разпространена информация в интернет, че на Иракли се събират пари от туристите за ползване на чадър и шезлонг.

От огледа на място става ясно, че разпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плаж Вая, който е в близост до него. Ивицата там е отдадена под наем и има одобрена схема за поставяне на плажни принадлежности. Чадър и шезлонг се предоставят на туристите срещу 6 лева за брой, а цената с включена храна и напитки е 36 лева.

От МОСВ уточняват, че предстои да бъде направено и заснемане на плажната ивица, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставяне на плажни принадлежности и дали са осигурени 50% свободна зона, но на място има поставени не повече от 25 чадъра.

Съгласно приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Иракли е отделен като плаж за природосъобразен туризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не се отдава на концесия и/или под наем. Държавата вече е осигурила и водно спасяване на него, за да се гарантира безопасността на туристите.

#Иракли #проверка #Министерство на туризма #Ангелкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"