Мечка опита човешко и й хареса - уби четирима в Япония

Мечка опита човешко и й хареса - уби четирима в Япония
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четири жертви на мечка в Северна Япония, все в префектура Акита, накараха властите да предупредят хората да стоят далеч от планинските райони.

В последно време в района се забелязва драматично увеличение на мечките, съобщава "Гардиън". Съобщава се все за възрастни хора, които са загинали, нападнати и изпохапани от мечка, в същия район, докато събирали растения и бамбук в гората. Една от жертвите е 74-годишна жена, чието тяло полицията в префектура Акита е открила през уикенда в планината.

Първоначално властите са имали затруднения при идентифицирането на 74-годишната Цува Сузуки, тъй като е била обезобразена от животното. Според телевизия NHK жената е събирала растения в гората, когато е била нападната.

Преди това трима мъже – двама на около 70-годишна възраст и един на около 60-годишна възраст, са починали вследствие на тежки наранявания при отделни нападения в същия район. Те били нападнати от животното, докато са събирали бамбук в гората, разказват японските медии.

Местният ветеринар Такеши Комацу смята, че е възможно и четиримата японци да са убити от една и съща мечка.

„След като е опитала човешка плът за първи път, мечката може да е разбрала, че може да я яде”, поясни Комацу пред агенция Kyodo. След което вече се е превърнала в стръвница.

За периода 1979-2015 година в Акита има регистрирани 8 смъртни случая.

През тази година над 1200 пъти са забелязани кафяви и черни азиатски мечки в Северна Япония – почти двойно повече в сравнение с 2015 година. В някои случаи животните са забелязани до жилищни райони.



#мечка #стръвница #Япония #наранявания #нападения #животно #гора #японци #плът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"