Джихадисткият убиец от Орландо имал гей наклонности

Джихадисткият убиец от Орландо имал гей наклонности
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хомосексуални наклонности е имал Омар Матийн, убиецът от гей-глуба Pulse в Орландо, съобщи вестник „Ню Йорк пост“.

Изданието се позовава на интервю на бившата съпруга на престъпника Ситора Юсуфий за бразилска телевизия. Тя му била съпруга в продължение на три месеца през 2009 година.

Сегашният й съпруг Марко Диас съобщи от нейно име, че Матийн имал хомосексуални наклонности. Дори в нейно присъствие неговият баща го наричал хомосексуалист, съобщава БГНЕС.

Диас добави, че "ФБР помолило да не разкрива това пред американски те медии". За нетрадиционната ориентация на Матийн разказа пред медиите и бивш негов колега от полицейската академия, чието име не се посочва.

Изданието Palm Beach Post пише, че веднаж Матийн го поканил на свиждане. Мъжът добави, че той, Матин и други колеги са посещавали гей клуба след занятия в академията, която е към колежа „Индиън Ривър“, щата Флорида. По-рано стана известно, че посетителите на гей клуба са виждали Матийн в заведението.

В неделя Омар Матин открила стрелба в заведението, убивайки 49 и ранявайки 53 души. Той бе ликвидиран от полицията. Инцидентът е с най-много жертви в подобен род престъпления в САЩ. Групировката „Ислямска държава“ обяви, че родения в Афганистан убиец е извършил масовото убийството от името на джихада. 

 

#Орландо #Омар Матийн #ФБР #съпруга #гей клуб #САЩ #джихад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници