Apple готви изненада: смартфон с гъвкав екран и прозрачно тяло

Apple готви изненада: смартфон с гъвкав екран и прозрачно тяло
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американската корпорация Apple патентова смартфон технология за производството на устройство с гъвкав екран и прозрачно тяло.

Според информацията на CNBC патентът е регистриран в Бюрото за патенти и търговски марки в САЩ. Както се разбира от патента, проектът за новия смартфон включва използването на гъвкав сензорен екран, който буквално "обгръща" цялото устройство.

В описанието се посочва, че при съществуващия сега стандартен дизайн на смартфоните се използва само една от страните му - лицето. Новият и подобрен дизайн ще разшири "функционалността на всички повърхности на устройството", смятат от Apple. Промяната на силата на звука на устройството пък ще става с натиск върху екрана, който може да бъде направен от пластмаса или стъкло. Няма да има и бутон за блокиране на екрана.

Тези дни компанията провежда собствена конференция в Сан Франциско, Калифорния.

Срещата WWDC е посветена на най-новите приложения за мобилни устройства в корпоративната палитра. По време на събитието Apple представи и нови версии на своите операционни системи.

Корпорацията обновява и "умните" си часовници Apple Watch, които би трябвало да станат седем пъти по-бързи. По тях ще може вече да се пише като се „рисуват" букви и символи по екрана.

Устройствата на компанията вече ще използват подобрен принцип на защита на данните. С новия метод информацията ще се криптира от устройството, което предава данните, а ще се разшифрова непосредствено от приемащото. Това ще се отнася както за текстови съобщения, предавани чрез месинджър, така и за гласовите обаждания.

#смартфон #устройство #потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »