Парламентът отхвърли предложението на ДПС забраната за забулване да стане част от закона за тероризма

Парламентът отхвърли предложението на ДПС забраната за забулване да стане част от закона за тероризма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът отхвърли предложението на ДПС законопроектът за забраната за носене на облекло, покриващо изцяло или отчасти лицето да бъдат оттеглен, а конкретните разпоредби да станат част от закона за тероризма. Предложението дойде от Хамид Хамид преди първото гласуване на законопроекта, внесен от Патриотичния фронт.

Аргументите на Хамид бяха, че "не са налице обществени отношения, които могат да бъдат уредени по този начин. "Уважаваме мотивите, с които се внася проектът за тероризма. Затова ко вносителит е преценят, нека да оттеглят законопроекта за забраната за облекло и да внесат своето предложение към този законопроект. В противодействието срещу тероризма всички сме единни", заяви Хамид от парламентарната трибуна.

На друго мнение беше Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт. "Това че има 20 или 100 жени с бурки не значи, че трябва да изчакаме да станат 150 хиляди", заяви Ангелов и поиска законът да бъде гласуван на първо четене.

"За" предложението на ДПС гласуваха 17 народни представители, 59 бяха против, а 41 се въздържаха.

Той предвижда на публични места да не може да се носи облекло, скриващо напълно или частично лицето. Записано е още, че забраната ще важи за всички официални институции и обекти в селата и градовете, свързани с предоставянето на административни, образователни или обществени услуги, както и местата за обществен отдих, спорт, култура и комуникации.

 

#забулване #закон #ДПС #предложение #Парламент #Хамид Хамид #Патриотичен фронт #народни представители #облекло #лице

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"