Робски труд и насилствена проституция заплашват децата мигранти, предупреди УНИЦЕФ

Робски труд и насилствена проституция заплашват децата мигранти, предупреди УНИЦЕФ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Чухме за момичета, позволяващи да бъдат експлоатирани сексуално за пет евро, в замяна на това да влязат в лагера или да успеят да си платят пътя към Великобритания", казва Мелани Теф от УНИЦЕФ пред фондация "Томсън Ройтерс".

Децата - мигранти в Северна Франция, са в опасност от принудителен труд, насилие и сексуална експлоатация, предупреждава агенцията на ООН. "Проблемът съществува от десетилетие, но през последната година стана много по-екстремен и тежък", коментира Теф.

Деца са една трета от всички 206 200 души, пристигнали в Европа тази година, показват данните на ООН. Само в седемте бежански лагера в Северна Франция има 500 непълнолетни, които нямат възрастен придружител.

Някои от тях разказват, че са били заложници на престъпни групи, искали откуп от семействата им, а други са били принудени да работят като роби, за да платят пътя си. Те прекарват средно по пет месеца в лагерите, преди да продължат към Великобритания.

Преминаването на Ламанша струва между 4000 и 5500 паунда. При такива цени много деца опитват да се скрият в хладилните камиони, минаващи през тунела, за да стигнат до Великобритания.

 

 

#УНИЦЕФ #сексуална експлоатация #момичета #деца-бежанци #мигранти #Европа #принудителен труд #непълнолетни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници