Русия забрани презервативите Durex

Русия забрани презервативите Durex
Durex
A A+ A++ A

Руският регулатор Росздравнадзор е наредил да се прекрати в страната продажбата на Durex - може би най-популярният бранд презервативи в света. Забраната важи за аптеките и обхваща 11 продукта.

Съобщението на Федералната служба за надзор в сферата на здравеопазването е от началото на май и в него се казва, че са открити нерегистрирани медицински изделия с тази марка.

Разрешението за продажба от август 2014 г. е за неограничен срок, но в него няма опис за конкретните видове продукти, поради което регистрацията не важи за тях, смятат в Росздравнадзор.

РБК допълва, че на практика това е почти цялата продукция на, която Durex внася – 11 от общо 13 позиции: Pleasuremax, Classic, Fruity Mix, Extra Safe, Elite, Long Play, XXL, Dual Extase, Sensation, Invisible и Real Feel.

От регулатора обясняват действията си с това, че забранените презервативи на компанията, контролирана от "Рекит Бенкизър", не са минали през държавна регистрация, "качеството, ефективността и сигурността им не са потвърдени от резултатите на съответните технически изпитания, токсикологични изследвания и клинични изпитания".

Предупреждението за това било изпратено още през февруари, а към 15 юни от "Рекит Бенкизър" не били подавали молба за регистриране продуктите си, за което ще трябва да се заплатят около 1 милион рубли.

 

#Русия #презервативи #забрана #продажба #продукция #производител #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"