Ердоган се самонавива, че въпросът за визовия режим с ЕС е в заключителен етап

Ердоган се самонавива, че въпросът за визовия режим с ЕС е в заключителен етап
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Турция Ердоган е заявил, че въпросът за отменянето на визите за ЕС се намира в заключителен етап. "Трябва да продължим да правим необходимите стъпки за визова либерализация.

Този въпрос вече е на заключителен етап. Вярвам, че ще постигнем положителен резултат по тази тема, който ще вземе под внимание чувствителността на Турция по въпросите на борбата с тероризма. В съответствие със споразумението от 18 март се предполага, че от 1 юли тази година визите между Турция и Шенгенската зона ще бъдат отменени.

По заявление на представителите на ЕС, Анкара обаче все още трябва да завърши работата си по няколко критерия, чието изпълнение ЕС изисква. Това особено важи за внасяне на поправки в закона за тероризма. Турската страна на свой ред заявява, че изпълнила почти всички 72 условия на ЕС.

По думите на премиера Бинали Йълдъръм внасяне на изменения в антитерористичното законодателство е изключено. "Ние водим много сериозна борба с тероризма и в тези условия няма да внасяме никакви изменения в законодателството, дори и ако от това зависи въпросът за отмяна на визите.

 

 

#Реджеп Ердоган #Бинали Йълдъръм #визова либерализация #ЕС #условия #антитерористичното законодателство #Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"