Чехия измъкна точка от Хърватия при драматично 2:2

Чехия измъкна точка от Хърватия при драматично 2:2
БГНЕС
A A+ A++ A

Отборите на Чехия и Хърватия направиха драматично равенство 2:2 в мач от група D на Евро 2016, като двубоят бе помрачен от поведението на хърватските фенове, които хвърлиха бомбичка до един от стюардите на „Стад Жофри Гошар“ в Тулуза.

В заключителни минути, при резултат 2:1 в полза на „шахматистите“ от сектора с техни фенове полетяха няколко факли към терена, които паднаха в близост до вратаря на чехите Петър Чех. Стюардите излязоха на терена, за да съберат факлите и тогава натам бе хвърлена бомбичка, която избухна в близост до един от служителите, който падна на тревата. Стюардът бе изнесен от своите колеги, а двубоят бе спрян за няколко минути от рефера Марк Клатенбърг.

При подновяването на играта възпитаниците на Анте Чачич изглеждаха разконцентрирани и централният бранител Домагой Вида игра с ръка в наказателното поле, а Томаш Нецид реализира отсъдената дузпа, за да донесе точката на Чехия. Преди това хърватите играха по-добре и стигнаха до преднина от 2 гола след попадения на Иван Перишич и Иван Ракитич, а Милан Шкода върна един гол за чехите в 77-та минута. След този двубой Хърватия поведе в групата с актив от 4 точки, докато Чехия взе първата си точка и запази шансовете си да се класира за 1/8-финалите на надпреварата.

#Чехия #Хърватия #Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »