Мечки нападат родопско село

Мечки нападат родопско село
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мечки нападат родопско село, а местните жители живеят в страх. "Населението е в паника, защото мечките започнаха да се движат вече и по имотите", заяви кметът на село Сивино.

Toй поясни, че местните, принудени от недоимъка, ходят в гората да берат гъби. А там е най-вероятно да се срещнат с този вид хищник.

Преди няколко дни 55-годишният гъбар Панайот Парев оцеля по чудо след нападение от мечка. Това не е първата му среща с хищниците.

Инцидентът стана в района на необитаваната от хора махала Баблон над село Люлка в Арденското корито край Смолян. Парев от години ходи да събира гъби, за да се издържа.

Панайот бил сам в гората, мечката захапала, но той успял да се отскубне и да избяга. С големи усилия и шуртяща кръв сам слязъл в селото и се прибрал в къщата си. Накарал съседи да се обадят на тел. 112 и да повикат линейка. Отзовалите се на сигнала медици го откарали в болницата в Смолян.

55-годишният мъж има четири деца. Съпругата му е рускиня, тя отишла в Русия да види близките си преди 16 години, но не се върнала и той отгледал сам децата си - 4 момчета. Панайот и синовете му Роман, Алексей, Филип и Робърт се издържали с бране на гъби и диворастящи плодове.

 

#мечки #Родопи #село #нападение #гъби #махала #хищник #тел. 112 #Смолян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"