Путин постави икономиката и социалната сфера над сигурността

Путин постави икономиката и социалната сфера над сигурността
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решаването на проблемите, свързани с икономиката и социалната сфера на Русия, имат по-голямо значение от въпросите на сигурността и международните отношения. 

Това заяви днес президентът Владимир Путин в реч на заключителното заседание на Държавната дума, цитиран от ТАСС и БТА.

"Всичко е важно - и сигурността, и международните отношения, но няма нищо по-важно от икономиката и социалната сфера", каза държавният глава.

Той отбеляза, че същото важи и за здравеопазването, образованието, жилищно-комуналното стопанство, подкрепата за майчинството и детството.

"Разбира се, това са много сложни, може да се каже дори тежки въпроси, но от това как ние с вас ще ги решаваме ще зависи бъдещето на нашата страна", подчерта президентът.

Много внимателно трябва да следим и да имаме сценарии за развитие на руската икономика при всякакви варианти, заяви тогава руският лидер.

Преди няколко дни пък - по време на икономическия форум в Санкт Петербург, Владимир Путин призова европейските лидери да подобрят отношенията със страната му въпреки санкциите, които ЕС удължи. Европейският съюз би трябвало да прояви гъвкавост и да вземе под внимание интересите на европейските инвеститори, които искат да правят бизнес с Русия, каза държавният глава.

 

#Владимир Путин #Санкт Петербург #лидери #Европа #Жан-Клод Юнкер #образование #ЕС #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"