Кралица Елизабет: Дайте 3 причини да останем в Европа

Кралица Елизабет: Дайте 3 причини да останем в Европа
A A+ A++ A

Часове преди началото на историческия референдум, който трябва да реши дали Великобритания ще излезе от ЕС, броят на гласовете в двата лагера – “за” и “против”, са изравнени, съобщават агенциите.

Право на глас имат над 46 млн. избиратели, а настроенията в кралството са разнопосочни. В интервю за Би Би Си премиерът Дейвид Камерън каза, че няма никаква идея как ще гласуват избирателите. Той призова британците да гласуват за оставане в ЕС, което беше разтълкувано от опонентите му като знак за паника.

Кралица Елизабет Втора пък попитала свои гости на вечеря да ѝ кажат “три добри причини защо Великобритания трябва да е част от Европа”, съобщи в. “Индипендънт”. Източник от двореца побърза да обясни, че това е било “просто въпрос” и зад него нямало намеци.

Ако референдумът определи излизане от ЕС, няма да има допълнителни договорки, заяви шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че напускането на Лондон ще е необратимо и има много сериозна опасност британците повече да нямат достъп до европейския единен пазар и всичко, свързано с европейската икономическа зона.

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен поиска с референдуми за членство да бъде повторен опитът на Великобритания във всяка страна в ЕС. Тя нарече съюза тоталитарен.

Ирландската банда U2 подкрепи оставането на Великобритания в ЕС.

 

#кралица Елизабет ІІ #Великобритания #ЕС #референдум #Франция #избиратели #кралство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"