"Билд" към британците: Останете в ЕС и ще признаем гола от "Уембли" 1966-та

"Билд" към британците: Останете в ЕС и ще признаем гола от "Уембли" 1966-та
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Германският в. "Билд" умолява британците да гласуват против Брекзит, като в деня на референдума им обещава "да спре с шегите за ушите на принц Чарлз" и "да признае гола от стадион "Уембли" - намек за световното по футбол от 1966 г.

"Скъпи британци, ако останете в ЕС, ще признаем гола от "Уембли", пише в заглавие германският всекидневник, припомняйки случката със снимка от съмнителния гол на Джефри Хърст, осигурил надмощие на англичаните на финала през 1966 г., спечелен от тях с 4:2 след продължения.

Германците, които се аргументират с архивни кадри, все още твърдят, че гол изобщо не е имало. Той стана символ на германско-британското спортно съперничество, пояснява АФП.

Шутът на Джефри Хърст, когато топката отскочи от напречната греда и тупна на голлинията, преди да се върне в игра, остави достатъчно спомени у всички, за да го припомни и твърде сериозно издание като "Фракфуртер алгемайне цайтунг", което помества снимка от мача на челна страница редом със статия за Брекзит и пита: "Вътре или вън?".

Пародиен акаунт в Туитър, имитиращ този на канцлера Ангела Меркел, иронизира снощи на футболни теми: "Гласувайте да останете в ЕС. Ще ви бием при всяко положение на полуфиналите (на Евро-2016), но ще боли по-малко, ако не сте затънали до гуша в икономически Армагедон".

А "Билд", също на първа страница, сипе нови обещания, само и само британците да отхвърлят Брекзита: "Щом получавате слънчеви удари, от солидарност вече няма да използваме крем против изгаряне", "ще играем без вратар другия път при дузпи, за да запазим интригата" и "ще ви намерим актьор за ролята на злодея във всички следващи филми за Джеймс Бонд".

Това, от което хората по цял свят се интересуват в края на днешния 23 юни, е изходът от историческия референдум във Великобритания да остане или не в Европейския съюз. Те обаче трябва да се въоръжат с търпение, защото картината ще се изясни към 3.30 ч. през нощта в петък, според експерти, цитирани от "Файненшъл таймс".

#британци #Брекзит #референдум #ЕС #Уембли #гол #стадион #финал #топка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"