Последното дете в Япония ще се роди през 3011 г.

Последното дете в Япония ще се роди през 3011 г.
Простата сметка показва, че държавата ще остане без деца до едно хилядолетие. А няколко поколения по-късно японският народ ще изчезне от лицето на Земята. Снимка: japanwindow.com
A A+ A++ A

Ако демографията на Япония продължи да спазва същите тенденции на развитие, последното дете в държавата ще се роди през 3011 г., предупредиха изследователи.

Учени от град Сендай, който бе силно разтърсен земетресението и последвалото цунами през март 2011 г., изчислиха, че понастоящем в страната има 16,6 млн. деца под 14-годишна възраст. Броят им обаче намалява с едно на всеки сто секунди, предаде БГНЕС.

„Япония има проблем – осезаема липса на деца. И по всичко личи, че в бъдеще нещата ще се влошават," констатират учените.

Простата сметка показва, че държавата ще остане без деца до едно хилядолетие. А няколко поколения по-късно японският народ ще изчезне от лицето на Земята.

Според друго проучване, проведено наскоро, населението на Япония ще намалее с 1/3 до един век. Понастоящем в Страната на изгряващото слънце живеят 127,7 млн. души.

#Япония #демография #деца #застаряващо население

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »