Хампарцумян: Не сме подписали ”празен чек” на ЕС

Хампарцумян: Не сме подписали ”празен чек” на ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите като цяло са проевропейски настроени, но това не означава, че са написали празен чек на ЕС или ЕК, за каквито и да е плащания. 

Това заяви главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян по Нова в коментар за решението на Великобритания да излезе от ЕС.

Хампарцумян каза още, че сега вероятно ще има голямо купуване от британските сайтове за стоки, защото паундът пада до нива, които не са виждани от години.

Бившият депутат на ДСБ Асен Агов и Хампарцумян заявиха, че е много вероятно да има рецесия във Великобритания около януари 2017 г.

Агов припомни 1996 г. у нас, когато "хората по същия начин си купуваха долари и това донесе на много хора солидна печалба".

"Политическите последици са повлияни от това как реагират пазарите", коментира още политикът, като допълни, че според него въпросът е дали Англия ще бъде способна да овладее този процес за сепаратистки настроения на Шотландия, Северна Ирландия и Ирландия.

"Ако политиците намерят сили за засилване спотеността в ЕС, ще могат да спрат искането и на други държави да проведат референдум за излизане от Съюза", заяви Агов.

#ЕС #ЕК #Левон Хампарцумян #Уникредит Булбанк #Асен Агов #ДСБ #Великобритания #Шотландия #Северна Ирландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"