Белгия се класира на четвъртфинала на Евро 2016

Белгия се класира на четвъртфинала на Евро 2016
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Националният отбор на Белгия се класира сред най-добрите 8 на европейското първенство по футбол във Франция. “Червените дяволи” записаха най-категоричната победа на осминафиналите, след като надделяха с 4:0 над състава на Унгария пред близо 30 000 зрители на „Стад Жофри Гошар“ в Тулуза.

Централният бранител Тоби Алдервейрелд даде преднина на своя тим с глава в 10-ата минута. Резервата Миши Батшуай удвои в 78-ата, а капитанът на Белгия Еден Азар направи 3:0 в 80-ата минута.

Последният гол в мача бе дело на Яник Ферейра-Караско в 91-ата минута. Победата за състава на Матс Вилмотс дойде напълно логично, след като белгийците доминираха през целия двубой. Резултатът бе открит още в 10-ата минута, при която след центриране на Кевин де Бройне от фал, топката попадна в Тоби Алдервейрелд, който с глава се разписа за 1:0. Белгийците продължиха да са по-активният тим на терена и в 15-ата минута пропуснаха да удвоят аванса си след удар на Де Бройне. Отново халфът на Манчестър Сити бе близо до попадение в 35-ата минута. Де Бройне стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда и така резултатът остана непроменен.

След почивката “червените дяволи” продължиха да са по-активният отбор на терена, докато унгарците се задоволяваха с епизодични атаки към вратата на Куртоа. В 76-ата минута Миши Батшуай замени Ромелу Лукаку, записвайки своя дебют на европейски финали. Младият нападател на Олимпик Марсилия се нуждаеше от само две минути да реализира и дебютното си попадение – след подаване на Еден Азар.

Именно капитанът на Белгия направи резултата класически в 80-ата минута след страхотен индивидуален пробив. Крайното 4:0 оформи резервата Яник Ферейра-Караско, който се разписа след асистенция на Раджа Наинголан в добавеното време. Така на четвъртфиналите белгийците ще спорят със състава на Уелс, който вчера надви Северна Ирландия

#Евро 2016 #четвъртфинал #първенство #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"