15% по-евтин ток в Гърция за редовни платци

15% по-евтин ток в Гърция за редовни платци
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

От 1 юли НЕК на Гърция намалява с 15 на сто сметките за ток на онези потребители, които редовно са си плащали консумираната от тях електрическа енергия, съобщава БТА.

След наложените финансови мерки в Гърция голяма част от хората забавиха плащанията за електричество, което постави гръцката НЕК в затруднено положение.

Междувременно гръцки корабни магнати изчакват да видят какво ще се случи след Брекзита и обмислят алтернативи за евентуално преместване на бизнеса им от Лондонското сити на друго място, съобщава в. "Та неа".

Корабното лоби е заело изчаквателна позиция, следи отблизо събитията, но то няма да се оттегли, освен ако не последва някаква перманентна несигурност, която да постави под съмнение доминиращата роля на Ситито като световен финансов център и столица на световното корабоплаване, пише вестникът.

Премиерът Алексис Ципрас наскоро призова корабните магнати да инвестират в Гърция, но "Та неа" смята, че това едва ли ще се случи и че в момента страната не е във фокуса на Лондонското гръцко лоби, тъй като липсва доверие към нея заради рецесията, капиталовия контрол и безсилието й да излезе на пазарите.

Дори и намиращите се в Гърция корабни магнати мислят да напуснат страната заради настойчивото искане на Еврокомисията за промяна на данъчната рамка за корабните компании, пише изданието.

 

#Гърция #НЕК #електрическа енергия #потребители #електричество #плащания #Брекзит #Лондонско Сити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »