Турция постепенно трябва да премахне системата ол инклузив, смята браншова организация

Турция постепенно трябва да премахне системата ол инклузив, смята браншова организация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турция трябва да прекрати системата с почивките ол инклузив, тъй като тя намалява приходите на сектора. Такова мнение изрази лидерът на водеща браншова организация, цитиран от "Хюриет".

Според Башаран Юлюсой, председател на Асоциацията на туристически агенции в Турция, системата ол инклузив е довела до порочен кръг в туристическия бранш. "Тъй като по природа е атрактивна за хората, търсещи евтини предложения, хотелите не могат да увеличат цената на услугите си, въпреки че разходите им всяка година се покачват. Огромното разпространение на този тип пакетни предложения доведе до намаляване на приходите в сектора. Броят на хотелите, предлагащи ол инклузив, трябва сериозно да бъде ограничен", смята Юлюсой.

По думите му един от начините за увеличаване на постъпленията е привличането на по-платежоспособни туристи в Турция. Според него местните хотели предлагат висококачествени услуги, но на много по-ниски цени спрямо Европа.

"Трябва да побързаме с усилията си да разнообразим сектора и да работим за туристически сезон от 12 месеца, а не само през пролетта или есента", допълва Юлюсой.

Туризмът в Турция бе сериозно ударен след серията атентати в края на 2015 г. и началото на 2016 г. Допълнителен проблем се оказа влошаването на отношенията с Русия след инцидента със сваления руски военен самолет. 

 

#Турция #хотели #ол инклузив #туризъм #туристи #постъпления #туристически сезон #пролет #есен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »