Линекер: Германия бие? Е, то и водата е мокра!

Линекер: Германия бие? Е, то и водата е мокра!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Футболният антагонизъм между Германия и Англия винаги е бил голям. Една от легендите на британския футбол - Гари Линекер, обаче отново се прояви с находчиво изказване относно закономерностите в най-популярната игра с топка на света. Бившият голмайстор е убеден, че те винаги са в полза на бундестима.

След победата с 3:0 на Германия над Словакия в 1/8-финалите на европейското първенство Линекер пусна 2 поста в туитър в тази насока. “Германия бие? Е, то и водата е мокра!” е единият. “Сигурно е страшно скучно да си германец - само да печелиш през цялото време”, бе вторият.

Преди години друга находчива фраза на Линекер се превърна в класика и често е повтаряна и досега. “Футболът е проста игра, в която играят 22-ма, а накрая винаги печелят германците”, гласи тя.

Линекер се избъзика с пропусналия дузпата срещу Словакия Месут Йозил: “Изненадан съм, че не подаде, за да запише асистенция.” С екипа на “Арсенал” германският национал стана номер 1 по голови подавания през изминалия сезон в английската Висша лига.

И наистина до момента в Германия могат само да бъдат доволни от развитието на европейското. В 4 мача бундестимът не допусна гол и вкара 6. Записа 3 победи и едно равенство. Успехът над словаците и особено играта през първото полувреме бяха повече от впечатляващи.

“Йоги, този отбор е узрял за титла”, тръби “Билд”. Селекционерът Йоахим Льов явно окончателно напипа състава. За разлика от срещата със Северна Ирландия той пусна като ляво крило Юлиан Дракслер. Той записа гол и асистенция и изхвърли от състава Марио Гьотце.

Освен че е много добър тактик, Льов показа, че и не може да се отърве от навика да проверява в какво състояние е личната му хигиена. Срещу Словакия камера го улови да си бърка под мишницата и после да души ръката си.

 

#Германия #Европейско първенство по футбол #Евро 2016 #Гари Линекер #Англия #Словакия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »