Исландия изхвърли Англия от Евро 2016

Исландия изхвърли Англия от Евро 2016
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Храбрият дебютант на европейското първенство Исландия стори нов подвиг, отстранявайки Англия на 1/8-финалите. Най-голямата изненада до момента в турнира стана възможна след победа на исландците с 2:1 в Ница.

Англичаните поведоха с 1:0 още в 4-ата мин., след като капитанът Уейн Рууни вкара дузпа, свирена за нарушение на вратаря Ханес Халдорсон срещу Рахим Стърлинг.

В този момент сякаш изглеждаше, че Англия върви към очакваната лесна победа. Но националният тим на 330-хилядната държава изобщо не мислеше за предаване срещу фаворита. Само 3 минути след гола на Рууни защитникът Рагнар Сигурдсон остана непокрит в наказателното поле и изравни. А в 18-ата минута Исландия вече водеше с 2:1, след като Колбейн Ситгорсон се възползва от пропуск на английската защита и шутира, а вратарят Джо Харт довърши гафа на отбраната пред себе си и пропусна под плонжа си неособено силния удар.

През втгората част англичаните опитаха да сторят обрат и да върнат ролята си на фаворит, но стигнаха само до пропуск да Хари Кейн в 78-ата мин., въпреки че към края селекционерът Рой Ходжсън рискува и пусна едновременно четирима нападатели. В крайна сметка англичаните отпаднаха, а Ходжсън проведе последния си двубой на поста. Веднага след мача той обяви пред журналисти, че подава оставката си.

На 1/4-финалите Исландия ще срещне домакина на първенството Франция. Мачът на "Стад де Франс" е в неделя от 22 ч. наше време.

#Исландия #Англия #Евро 2016 #капитан #Уейн Рууни #дузпа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"