Подобрение на бизнес климата в промишлеността и търговията на дребно

Подобрение на бизнес климата в промишлеността и търговията на дребно
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

През юни общият показател на бизнес климата се покачва с 0.9 пункта спрямо май в резултат на подобрения бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, съобщи Националният статистически институт.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 0.8 пункта в сравнение с предходния месец, което се дължи на оптимистичните оценки на промишлените предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Показателят "бизнес климат в строителството" се понижава с 1.8 пункта в резултат на по-резервираните очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

"Бизнес климатът в търговията на дребно" се покачва с 0.9 пункта спрямо май, което се дължи на подобрените оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Показателят "бизнес климат в сектора на услугите" нараства с 3.9 пункта главно поради по-оптимистичните очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

#промишленост #Търговия на дребно #НСИ #бизнес климат #предприемачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"