Йълдъръм: Ледът в отношенията между Анкара и Москва започва да се разтапя

Йълдъръм: Ледът в отношенията между Анкара и Москва започва да се разтапя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ледът в отношенията между Анкара и Москва започва да се разтапя. Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм. „Най-накрая индиректните контакти между лидерите дадоха резултат. Ледът в отношенията започна да се топи. В отношенията между Турция и Русия започна етап на нормализация“, каза той в реч пред парламента, цитиран от ТАСС.

В същото време турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, че няма да бъде платена компенсация за сваления руски бомбардировач Су-24, предаде Ройтерс.

В края на ноември 2015 г. турски боен самолет свали руски бомбардировач Су-24 в небето на Сирия. Това предизвика безпрецедентна криза в двустранните отношения. Бяха замразени икономическите и политическите контакти, което се отрази тежко на турската икономика.

През последните седмици се наблюдава процес на нормализиране на отношенията на Турция със страните, с които тя имаше конфликти - Израел и Русия, припомня БГНЕС.

Това стана възможно след свалянето на премиера ислямист Ахмет Давутоглу и назначаването на ново правителство с близкия съратник на Ердоган Бинали Йълдъръм. 

#Турция #Русия #отношения #Бинали Йълдъръм #Москва #условие #свален самолет #Су-24 #компенсация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"