Прокуратурата откри, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група

Прокуратурата откри, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Бяха събрани множество доказателства, които доведоха до извода, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, изнудване, побои, палежи и други", съобщи днес прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова, цитирана от агенция "Фокус". Тя поясни, че делото за стрелбата по Димитър Желязков вече е в компетентността на Специализирана прокуратура.

За ръководител на групата, действаща от март 2013 година, се сочи Божидар Кузманов, който се счита за неформален собственик на заведението, където беше стрелбата. Към момента обвинения за участие в организираната престъпна група са повдигнати на 10 лица. Седем от тях са задържани, а трима се издирват. Това са Божидар Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков

По думите на Даниела Попова към настоящия момент по делото са извършени множество действия, няколко огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели, част от които са били очевидци на извършвани престъпления от страна на групата, а други са пострадали от нея. "Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението", допълни прокурорът.

Трима от задържаните от престъпната група - Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев, са привлечени и като обвиняеми за убийството на охранителя на Желязков и за опит за убийство на Митьо Очите. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" За останалите четири лица от групата предстои внасяне пред Специализирания наказателен съд на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Групата се е опитала да заличи част от следите за престъпната си дейности, след извършване на стрелбата те са взели видеозаписите. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран", отбеляза прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура.

 

#Слънчев бряг #стрелба #прокуратура #Димитър Желязков #Митьо Очите #организирана престъпна група #разпит #свидетели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »