Тръмп нарече търговско споразумение „продължаващо изнасилване на страната ни"

Тръмп нарече търговско споразумение „продължаващо изнасилване на страната ни"
Доналд Тръмп / БГНЕС
A A+ A++ A

Доналд Тръмп определи Транс-тихооеканското партньорство (ТТП) като „продължаващо изнасилване на нашата страна“, съобщи „Политико“. На предизборен митинг в Клеърсвил, щата Охайо, водещият сред републиканците кандидат за президентския пост отправи остри нападки срещу все още нератифицираната сделка на администрацията на Барак Обама, като я нарече „бедствие“ и „изнасилване“ на американския народ.

„Транс-тихоокеанското партньорство е още едно бедствие, причинено и наложено от специални интереси, които искат да изнасилят нашата страна, просто да продължат да изнасилват страната ни“, каза Тръмп. „Това е, което става. Думата е прекалено груба: Това е изнасилване на нашата страна“.

След това той свърза сделката с потенциалния кандидат за президентския пост от Демократическата партия хилъри Клинтън, като спомена подкрепата за сделката на бившата първа дама, когато тя беше държавен секретар на САЩ. "Това се прави от богати хора, които искат да се възползват от нас и искат още едно партньорство. Така че Хилъри Клинтън, не толкова отдавна, каза, че това е златният стандарт на търговски пактове ", каза Тръмп.

Клинтън използва термина "златен стандарт" през ноември 2012 г., когато като държавен секретар изтъкна предложената сделка по време на дипломатическо пътуване до Австралия. „ТТП определи златния стандарт на търговските споразумения за отваряне на свободна, прозрачна, справедлива търговия, в която има върховенство на закона и равни условия“, каза тогава Клинтън.

"Тази вълна на глобализация унищожи напълно, напълно нашата средна класа", каза Тръмп в завод край Питсбърг, който осигурява алуминиев скрап и други суровини за алуминиевата и стоманодобивната промишленост. "нещата не трябваше да бъдат по този начин. Ние можем да ги обърнем и можем да ги обърнем бързо." По време на речта си Тръмп обеща да изтегли САЩ от ТТП, след като споразумението бъде ратифицирано.

#Тръмп #бедствие #изнасилване #глобализация #средна класа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »