Най-голямата забележителност на Берлин - Бранденбургската врата ще бъде осветена в цветовете на Турция

Най-голямата забележителност на Берлин - Бранденбургската врата ще бъде осветена в цветовете на Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бранденбургската врата – най-известната забележителност на германската столица, ще бъде осветена тази вечер в националните цветове на Турция, съобщи общината в Берлин.

В четвъртък всички знамена над институциите ще бъдат снети наполовина в памет на десетките жертви от атентата на истанбулското летище.

Истанбул и Берлин са побратимени градове и осветяването в червено и бяло на портата от XVIII век е израз на солидарност със семействата на загиналите и подстрадалите, заяви Даниела Аугенщайн, говорителка на правителството на столицата.

Нападението на летище "Ататюрк" - третото по натовареност в Европа и осмото по големина в света – е поредният сигнал за уязвимостта на големите ни градове, каза в сряда сенаторът на Берлин по въпросите на вътрешните работи Франк Хенкел, цитиран от ДПА.

През последните месеци една от най-големите забележителности в Европа и света бе осветена с френските и белгийските национални цветове, както и с цветовете на дъгата в солидарност с жертвите на тероризма и в подкрепа на малцинствени групи в обществото.

 

#Бранденбургската врата #община #Берлин #атентат #Истанбул #летище #столица #Европа #Солидарност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"