Директорът на ЦРУ: Мирът в Сирия минава през сътрудничество с Русия

Свят | 30 юни 2016, четвъртък / 09:05| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорът на ЦРУ Джон Бренън изрази мнение, че без Русия е невъзможно постигане на политическо урегулиране в Сирия. Той подчерта това по време на изявление в Съвета за международни отношения във Вашингтон.

По думите му както американските дипломати, начело с държавния секретар Джон Кери, така и разузнавачите по свои канали се стараят да стигнат „до общо разбиране“ с руската страна по настоящата ситуация в Сирия и перспективите за нейното урегулиране.

"Ние продължаваме да подтикваме руснаците /към такова разбиране/. Руснаците играят във всичко това жизненоважна роля. По мое мнение не може да има напредък на политическия фронт без активното руско съдействие и искрена заинтересованост от руска страна в опит за намиране на политически път“, каза той и добави, че такова решение по пътя на бойни действия няма да бъде постигнато. Той посочи, че нееднократно си е общувал с руски колеги по този въпрос.

„Ние считаме, че те могат да правят повече, а те сигурно смятат, че ние можем да правим повече“, отбеляза Бренън.

„Аз не смятам, че те изпълняват задълженията, свързани с прекратяване на бойните действия и въвеждане на по-правилен курс по отношение на развитието на ситуацията в Сирия и особено в сферата на политическия преход“, каза директорът на ЦРУ. Под политически преход в този контекст в САЩ по правило се разбира смяна на режима в Дамаск, отбелязва агенцията.Тагове: Русия, САЩ, Сирия, мир, руско съдействие, бойни действия, ЦРУ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси