Меркел отряза бундестима заради Брекзит

Меркел отряза бундестима заради Брекзит
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отряза националите и няма да гледа днешната среща с Италия от четвъртфиналите на Евро 2016. Решението на Личност номер 1 за 2015 г. е продиктувано от натоварения й график, който е допълнително утежнен заради Брекзит, призна правителственият говорител Щефен Зайбер. Той отговори уклончиво и на въпроса дали Меркел ще вика на живо за Йоги и компания, ако тимът продължи напред.

"В елиминационната фаза фокусът е винаги върху предстоящия двубой. Нека момчетата да победят, а после ще видим", отсече гласът на Ангела. Новината вся ужас в сърцата на феновете в Германия. Канцлерът носи късмет на футболистите, които са губили само веднъж на голям турнир, когато Меркел е на трибуните. Става дума за поражението с 0:1 от Испания на финала на Евро 2016. В последните осем години тя винаги е била на кадем, като даже присъства на триумфа на световното в Бразилия преди две лета. В същото време селекционерът на Бундестима Йоахим Льов се презастрахова преди срещата и обяви, че не е сигурен в крайния успех.

"Нямаме гаранции, че ще бием. Една грешка и си отиваш у дома. Мачът е 50-50", върза си гащите спецът пред "Билд" и продължи: "Италианците играха много добре срещу Испания, но всички сме щастливи, че ще играем именно срещу тях". Треньорът със съмнителните навици призна за страховете си от железните защитници на Скуадрата.

"Няма да е лесно да се справим с бранителите. Знаем, че ще имаме само няколко шанса и сме задължени да се възползваме от тях. В атака имаме страхотни футболисти, така че италианските защитници също имат респект към нас", разкри Льов. Той бе накаран да се върне към злощастната загуба срещу Адзурите на миналото първенство. "Ако ги бяхме били на полуфиналите, съм сигурен, че щяхме да победим Испания на финала. Важното е, че си извадихме правилните изводи след мача. Това ни помогна да спечелим световното през 2014 г. Признавам, че поражението бе наистина болезнено. Раната зарастваше в продължение на месеци", завърши Йоги. 

#Канцлер на Германия #Ангела Меркел #национали #среща #Италия #четвъртфинали #Евро 2016 #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »