Терористите в Дака не били членове на "Ислямска държава"

Терористите в Дака не били членове на "Ислямска държава"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Терористите, които нападнаха ресторант в столицата на Бангладеш Дака и убиха двадесет чужденци, взети за заложници, не са членове на ислямистката групировка Ислямска държава, съобщи АФП, като цитира изявление на министъра на вътрешните работи на страната Асадузман Хан.

Те са членове на Джамаат-ул-Муджахидин, съобщи Хан, уточнявайки, че тази екстремистка група от десет години е забранена на територията на страната. Той подчерта, че терористите по никакъв начин не са свързани с "Ислямска държава", която побърза да поеме отговорност за нападението.

БГНЕС припомня, че при атаката загинаха взетите като заложници 20 чужденци и двама полицаи. Други близо 40 души бяха ранени. Бангладешката полиция разпространи имената и снимките на шестимата нападатели, участвали в атаката, които бяха убити по време на полицейската операция.

Седмият е арестуван и се разпитва от разузнавателните служби. Според вътрешния министър Хан нападателите произхождат от заможни семейства и са получили солидно образование. Това са много образовани младежи, следвали в университета.

Никой от тях не е посещавал медресе, каза министърът. На въпрос как са станали джихадисти той отговори: Това се превърна в мода.

 

#терористи #ресторант #столица #Бангладеш #Дака #ислямска държава #полицаи #чужденци #полицейска операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »