''Търсенето на Дори" оглави американския боксофис

''Търсенето на Дори" оглави американския боксофис
Снимка: YouTube
A A+ A++ A

Забравящата рибка, приятел на Немо, вече трета седмица прави пари и с още 41,9 милиона между петък и неделя от кината в САЩ и Канада, достигна обща сума от 372,2 милиона.

Според „Комскор” (Comscore) парите от световното киноразпространение са 538,2 милиона. Дори „Легендата за Тарзан“, американският приключенски филм на режисьора Дейвид Йейтс, в който Тарзан е в доста добри отношения със животните, не успя да спечели.

В първия си уикенд той се нарежда на второ място в класацията с 38,1 милиона долара. Третата позиция е за друг нов филм „Чистката 3 - Избори”, който прибра 30,8 милиона долара. Третият филм на поредицата, започнала през 2013 г., съдържа концепцията от двата предишни: за да се запази ниско нивото на престъпността и безработицата, правителството разрешава "чистка" дванадесет часа годишно, в които всички престъпления (дори убийство) са разрешени. Този път сенаторка – кандидат за президент – прави кампания, за да я забрани.

Тази година Спилбърг е на големия екран с доста различното „ГДВ”. Всъщност това е адаптацията на Роалд Дал, а „ГДВ“ означава „Голям дружелюбен великан“, както е цялото име на книгата. Това е филм за приятелството между малко, странно момиче и великан, който иска да прави добро. Това е и четвърта позиция в боксофиса с 19,6 милиона.

А научната фантастика „Денят на независимостта. Нова заплаха" е пети с 16,5 милиона и за две седмици - 72,6 милиона в зелено. 


#боксофис #търсене #филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"