Иран заплашва: 100 000 ракети са готови да излетят от Ливан срещу Израел

Иран заплашва: 100 000 ракети са готови да излетят от Ливан срещу Израел
БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Хасан Рухани каза, че ядрената сделка от миналата година е „най-евтиният път за постигане на целите и интересите на Иран“. В събота в Техеран на вечеря ифтар, Рухани каза, че времената отпреди ядрената сделка са минало и Иран сега има нужда да се възползва от новата атмосфера и да „преследва националните си интереси повече от преди“, предаде агенция ИРНА.

Върховният духовен лидер на страната аятолах Али Хаменей в събота призова студентските асоциации да създадат „обединен антиамерикански и антиционистки фронт“ сред студентите от мюсюлманския свят, предаде агенция Тасним.

Отделно от тези случаи агенция Фарс предаде думите на високо поставен представител на корпуса на революционните гвардейци, който казал в петък, че израелската противоракетна система „Железен купол“ има слабости, които си проличали при последните няколко войни.

В подобен дух се изказал и заместник-командващият корпуса на Революционните гвардейци ген. Хосеин Салами, че „над 100 000 ракети са готови да излетят от Ливан“. "Днес основанията за унищожаване и разрушаване на ционисткия режим са повече от всякога", заяви той, като каза, че има "десетки хиляди разрушителни ракети с далечен обсег" от ислямските територии, насочени към всичко "окупирано" от Израел.

„Ако ционистите направят грешна стъпка, всички окупирани територии ще бъдат подложени на атака от посветени бойци и, ако е рекъл Бог, териториите ще бъдат освободени“, подчертал Салами, съобщи в. "Джерусалем пост", цитиран от БГНЕС.

#Иран #Израел #ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"