Съдът ще определи окончателното наказание на Волен Сидеров

Съдът ще определи окончателното наказание на Волен Сидеров
A A+ A++ A

Софийският градски съд ще кумулира днес присъдите на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Кумуларане на наказания се прави в случаите, когато две или повече престъпления са извършени преди да има влязла в сила присъда за кое да е от тях. Налага най-тежкото измежду определените наказания.

Съдът обаче има възможност да увеличи размера на определеното най-тежко наказание, при определени законови условия.

До момента Сидеров на пет пъти се споразумя с прокуратурата като призна вината си. За петте случая той получи наказание - пробация. Последното е от края на април, когато лидерът на "Атака" бе осъден на пробация за срок от година и два месеца, в които той ще трябва задължително да се регистрира в пробационната служба по настоящ адрес, както и да се среща с пробационен служител. Освен това от заплатата му ще бъдат удържани 15 %.

Делото за инцидента на летище Варна е единственото, което стигна до съдебна фаза и по него се проведоха десетки заседания.

Още преди да започне съдебното производство, Сидеров сключи четири споразумения с прокуратурата по други производства, като наложеното му наказание и за тях бе пробация.

Лидерът на "Атака" и съпартиецът му Десислав Чуколов бяха осъдени, след като се признаха за виновни за нападението пред магазина на столичната улица "Г. С. Раковски" през октомври миналата година. Наказанието бе пробация за 2 г. Те ще трябва да се регистрират задължително в пробационната служба по настоящия им адрес, както и да се срещат с пробационни служители. Освен това от заплатите им ще бъдат удържани по 25% за двегодишния срок.

Другото споразумение на Сидеров и Чуколов с прокуратурата, което съдът одобри, бе за нахлуването им в НАТФИЗ също през октомври 2015 г., за което те се признаха за виновни. Съдебният състав им наложи отново пробация съответно по 9 и 6 месеца.

Освен това Сидеров се призна за виновен и за случая в Батак от 2011 г., когато по време на честването на тържествата за 135-годишнината от Априлската епопея той се качил на трибуната и отскубнал кабелите за озвучаването.

Сидеров ще чисти и паметници в София в рамките на една година - 100 часа. Той предпочете да прави това пред полагане на безвъзмезден труд, след като съдът одобри споразумението с прокуратурата, с което Сидеров се призна за виновен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда за инцидент пред Народното събрание от 2013 г.. Тогава лидерът на "Атака" влезе в пререкание с журналист, а униформен, който опитал да застане между двете страни, бил блъснат в гърдите от депутата.

 

 

#Софийски районен съд #присъди #лидер #Атака #Волен Сидеров #пробация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"