Бъчварова: МВР не е само силова институция

Бъчварова: МВР не е само силова институция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес се нуждаем от доверието на обществото, за да се движим напред. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, предаде БГНЕС. Постигнатото дотук усещане за сигурност доказа, че се върви по прав път.

България очаква закрила и защита, но невинаги полицаите получават това, което заслужават, подчерта вътрешният министър. Бъчварова заяви още, че МВР не е само силова институция, а обхваща много повече. Според нея МВР трябва да е моторът, който да настрои другите институции да работят заедно.

Тя посочи още, че състоянието на вътрешната сигурност е зависимо и от външни фактори и събития. Това повишава необходимостта от координиране и съвместна работа на институциите в страната и Фронтекс, тъй като страната ни е външна граница на ЕС. 

Очаквам професионалната общност да застане зад закона, защото той регулира действия и отношения в ситуации, които застрашават българските граждани. Само с добре координирани действия можем да противостоим на тероризма, който в последните години стана една от най-големите заплахи в световен мащаб, и създаването на модерна и интегрирана система за сигурност е от първостепенно значение, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от пресцентъра на кабинета. Изказването и е било на заседанието на Съвета по сигурността към правителството, на което беше обсъден антитерористичния закон.

Бъчварова допълни, че неговата цел е да регламентира механизма, който ще позволи ефективното взаимодействие и обмен на информация между специализираните органи, местните власти, чуждестранните партньори и неправителствения сектор за превенция и противодействие на тази заплаха. "В основата на всичко е опазването на човешкия живот. Терористичният акт отнема основно право на човека – правото на живот. Обстоятелството, че на някои хора, които планират такива действия, ще бъдат нарушени права, е несъпоставимо", посочи Бъчварова.

 

 

#МВР #Румяна Бъчварова #ФРОНТЕКС #институции #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"