Всяка трета бензиностанция около Атина е с манипулирани помпи

Всяка трета бензиностанция около Атина е с манипулирани помпи
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Корабно гориво се продава на пазара като дизел, а на много места и качеството на бензина не отговаря на изискванията

Първите резултати от масовите проверки по бензиностанциите в Гърция показват шокиращи факти. Според тях всяка трета бензиностанция в района около Атина е с манипулирани помпи, т.е. клиентите биват подведени в количеството гориво, което зареждат. Или колонките отчитат по-голямо количество от реалното - разликата е между 5 и 11%, което изразено в евро е около 8 евро по-висока сметка за водачите, предаде БНР.

Проверките се извършват със специални коли, оборудвани с прецизна техника, която отчита реално зареденото гориво, както и неговото качество.

Лабораторните изследвания потвърдиха още, че корабно гориво се продава на пазара като дизел, а на много места и качеството на бензина не отговаря на изискванията. Също така финансовите екипи са установили и продажбата на горива от "фиктивен внос".

Проверките ще продължат, докато не се прекрати тази порочна практика, категорични са екипите от финансовото министерство. От там се обърнаха към гражданите и чрез медиите за незабавна реакция, като има и денонощен телефон за контакт с проверяващите органи.

 

#Гърция #бензиностанции #качество #бензин #проверки #коли #гориво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"