5,5 млрд. долара са очакваните приходи на високотехнологичните компании у нас през 2016 г.

5,5 млрд. долара са очакваните приходи на високотехнологичните компании у нас през 2016 г.
A A+ A++ A

5,5 млрд. долара приходи очакваме да генерират през 2016 г. над 10 000 компании от високотехнологичната индустрията в България. Това означава, че в сектора се очаква ръст около 5%. Това съобщи заместник-министър Любен Петров по време на церемонията за награждаване на победителите в класацията „ИКТ Топ 100“, организирана от ICT Media. Тя обхваща работещите компании на българския пазар в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Зам.-министър Любен Петров подчерта, че очаква този ръст да се отрази и в други сектори на икономиката ни, така че БВП на страната ни да започне да догонва развитието на IT сектора. „Убеден съм, че България е мястото, където младите, умните и успелите хора трябва да продължат реализацията си“, заяви заместник-министърът на икономиката. Той връчи голямата награда за IT компанията с най-голям обем на брутните приходи за 2015 г. на Иравaн Хира, генерален директор на „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център“.

Виваком е отличена като компанията с най-голям обем на брутните приходи за 2015 г. в класацията за телекомуникационни компании. „Луксофт България“ получи наградата на компания с най-голям ръст на приходите през, а „ММ Солушънс“ заслужи приза за най-висока рентабилност. Отличието за най-динамично развитие през последните 3 години получи  OrangeDot.

#приходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници