Роналдо прати Португалия на финала на Евро 2016

Роналдо прати Португалия на финала на Евро 2016
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо изригна и изпрати отбора си на финала на Европейското първенство във Франция. „Мореплавателите“ се наложиха над Уелс с 2:0 в Лион и за втори път в историята си ще играят в заключителната среща на шампионат на Стария континент.

Роналдо вкара първия гол в срещата и бе в основата на втория. Неговият тим очаква победителя от втория полуфинал Германия – Франция. През първото полувреме голови ситуации на практика нямаше. В 22-ата минута Бейл стреля опасно извън наказателното поле, но Руи Патрисио бе на мястото си. Това се оказа и единственият точен удар в очертанията на една от двете врати за първите 45 минути. В самия край на частта Роналдо се пребори за една висока топка с Джеймс Честър, но стреля доста встрани от вратата с глава.

В 50-ата минута Роналдо, отново с глава след ъглов удар се извиси над всички и не даде никакви шансове на Уейн Хенеси. Това бе девето попадение на Роналдо на европейски финали, с което той изравни постижение на френската легенда Мишел Платини. Три минути по-късно „мореплавателите“ нанесоха нов удар – Нани бе най-съобразителен след центриране или по-скоро удар на Роналдо и прати топката в противниковата мрежа. При тази ситуация Ренато Санчес бе в явна засада и останаха съмнения, че е повлиял на играта, тъй като пропусна топката, а Нани я засече.

Голът обаче бе зачетен и Португалия поведе с 2:0. В 62-ата минута Роналдо можеше да отбележи трети гол, но ударът му от пряк свободен удар мина малко над напречната греда. Уелс се опита да упражни натиск, но пред португалските футболисти се откриваха много свободни пространства и последваха нови положения пред вратата на Хенеси. В 78-ата минута халфът на Порто Данило Перейра бе изпуснат от уелската отбрана, но ударът му бе париран от Хенеси. Така Португалия за втори път си осигури място във финала на европейски шампионат.

През 2004 г. отборът загуби у дома от Гърция с 0:1, а сега има възможност да пренапише историята. В решителния мач за трофея възпитаниците на Фернандо Сантош ще играят с Франция или Германия. Португалия в последните си шест мача на европейски шампионати бе завършвала наравно.

В тази серия влизаха пет срещи от сегашния турнир и полуфинала на Евро 2012, който Испания спечели след изпълнение на дузпи. 31-годишният Роналдо има във визитката си всички възможни трофеи с клуба си, а с Португалия – нито един. Настоящото Евро 2016 вероятно е последен шанс за аса на Реал. CR7 също така стана първият футболист, играл в три полуфинални срещи на европейски шампионати – на Евро 2004, Евро 2012 и сега във Франция.

 

 

 

 

 

#Евро 2016 #Кристиано Роналдо #полуфинал #футбол #гол #Португалия #Франциия #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"