Плевнелиев: До дни организаторите на атентата в Бургас ще бъдат изправени пред съда

Плевнелиев: До дни организаторите на атентата в Бургас ще бъдат изправени пред съда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Въпрос на дни е извършителите и организаторите на атентата на летище "Сарафово" през 2012 г. да бъдат изправени пред съда." Това заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА, по време на пресконференция с държавния глава на Израел Реувен Ривлин, който е на посещение в България.

Плевнелиев обясни, че има уверението от главния прокурор Сотир Цацаров за това. "Никой от нас няма да се успокои, докато не бъдат изправени пред съда тези, които извършиха, но и тези, които мотивираха и организираха атентата в Сарафово", допълни държавният глава.

На 18 юли се навършват четири години от терористичното нападение срещу автобус с израелски туристи, които трябвало да бъдат откарани от летището до хотела им в курорта Слънчев бряг.

При бомбеното нападение загинаха петима израелци, българинът Мустафа Кьосов, шофирал автобуса, и самият атентатор, идентифициран като Мохамад Хасан Ел Хюсеини. Почти половин година след атентата, по време на първото правителство на ГЕРБ, България зае официалната позиция, че зад него стои военното крило "Хизбула". Досега никоя организация не е поела отговорност за нападението. Разследването на атентата бе удължавано на няколко пъти и до момента няма повдигнати обвинения.

#Росен Плевнелиев #атентат #Летище Сарафово #Реувен Ривлин #президент #извършители #съд #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"