Пътуващите до Солун с кола от днес плащат 2.40 евро магистрална такса

Пътуващите до Солун с кола от днес плащат 2.40 евро магистрална такса
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътуващите до Солун от днес плащат още на влизане в Гърция през пункта Кулата - Промахон, съобщи Би Ти Ви. Парите се събират за ползване на новата магистрала към града.

За мотоциклети таксата е 1.70 евро, а за леки автомобили 2.40 евро. Водачите на камиони и автобуси дължат 6 евро, а тези на тирове - 8.40 евро. Магистралата е с дължина около 100 километра, като ползването й намалява почти наполовина времето за пътуване.

Аутобанът се ползва от всички, които искат да почиват на популярните ръкави на полуостров Халкидики. Леките автомобили могат да пътуват безплатно по второстепенните пътища, които са успоредни на магистралата. По тях обаче е забранено преминаването на камиони и тирове.

По данни на статистиката за първите пет месеца на годината до Гърция на екскурзия са ходили 73 700 българи, което е с 10 на сто повече, отколкото за същия период на миналата година.

Живеещите от населените места край магистралата вече са започнали протести, защото трябва да плащат дори ако искат до отидат до съседния град, информира Би Ти Ви.

В Гърция няма винетки, но пътуването по магистралите, които са с дължина около 1600 километра, се заплаща. 

#Солун #Гърция #Кулата - Промахон #магистрала #тол такси #винетки #аутобан #населени места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »