Протест заради уволнения критик на Рашидов се организира за тази вечер

Протест заради уволнения критик на Рашидов се организира за тази вечер
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протест "Срещу политическото уволнение на Владо Руменов" се готви за 19.30 ч. тази вечер пред Националната художествена галерия - клон Двореца.

Дългогодишният служител на музея и говорител на протестиращите срещу промените в Закона за културното наследство е бил освободен на 1 юли, ден след като участва в предаването на БНТ "Денят започва с култура", разгневило министъра на културата. След дискусията Вежди Рашидов "посъветва" водещия Георги Ангелов "да не иронизира толкова често държавата, на чиято ясла е и неговата заплата", а журналисти поискаха оставката му.

След 38 години стаж в галерията Руменов е освободен под претекст, че за службата му вече се изисква висше образование. Двама други негови колеги без нужната квалификация обаче са преназначени на други длъжности. Директорът на галерията Слава Иванова обясни, че това е "щадящ вариант" за декоратора, а истинската причина били редица нарушения на работната дисциплина.

Това не е просто уволнение и пожелана от министъра глава, това е свиреп акт на политическо отмъщение, пише във "Фейсбук" скулпторът и също участник в предаването Велислав Минеков.

#протест #Вежди Рашидов #уволнение #Велислав Минеков #култура #нарушаване на дисциплина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »