Борисов заминава на официално посещение в Иран

Борисов заминава на официално посещение в Иран
БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация ще бъдат на официално посещение в Ислямска република Иран, в периода от 10 до12 юли. По време на визитата си в Техеран премиерът Борисов ще проведе срещи с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири, както и с председателя на парламента на д-р Али Лариджани, съобщиха от правителствената пресслужба. Предстои да бъдат подписани двустранни документи за сътрудничеството, а министрите от правителствената делегация да проведат срещи със своите ирански колеги.

В българската делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Преди близо две седмици Теменужка Петкова коментира анонсиран от премиера вариант за излизане от положение по казуса АЕЦ „Белене” след решението на арбитражния съд, че „на първо място, ние трябва да проведем разговорите с нашите партньори от „Атомстройекспорт”, след което ще търсим варианти за продажба на готовите реактори. Едната опция е Иран, където „Росатом” също строи подобни атомни електроцентрали- там бихме могли да имаме пазар за тези два реактора”, каза Петкова.

#Борисов #Иран #Петкова #Дончев #Горанов #Танева #Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници