Португалия взе купата на Евро 2016

Португалия взе купата на Евро 2016
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Португалия триумфира за първи път в своята история с европейската титла по футбол. Играчите на Фернандо Сантош записаха сензационна победа с 1:0 след продължения във финала на Евро2016 над домакина Франция пред близо 80 000 зрители на “Стад дьо Франс” в Париж.

В герой за “мореплавателите” се превърна влезлият като резерва Едер, който се разписа в 108-ата минута. Така португалците се реваншираха на своите фенове за загубения финал през 2004, който бе именно пред родна публика. Въпреки че бяха сочени за абсолютен аутсайдер в този мач, а и трябваше да се справят без своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който бе заменен принудително в 23-ата минута, португалците успяха да откраднат успеха от фаворита Франция. От своя страна пък "петлите" записаха първа загуба на финал на европейско първенство, след като в предишните два случая бяха победители (1984 и 2000 година).

Противно на показното през всичките 90 минути, в продълженията португалците бяха тимът, който владееше инициативата и създаваше положенията за гол. Първата от тях бе в 104-ата минута, при която влезлият като резерва Едер засече с глава центриране от корнер, но Лорис спаси.

В 108-ата минута главният арбитър на двубоя Марк Клатънбърг отсъди пряк свободен удар в полза на Португалия на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби левият краен бранител Рафаел Герейро, който майсторски прехвърли стената, но за негово съжаление топката срещна напречната греда.

Само минута по-късно обаче нямаше какво да спаси Франция. В герой за “мореплавателите” се превърна резервата Едер, който със страхотен гол докара до еуфория феновете на своя тим.

#Португалия #Франция #Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"