Башар Асад приел делегация на Европейския парламент

Свят | 11 юли 2016, понеделник / 09:21| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Сирия Башар Асад е приел делегация на Европейския парламент начело със заместник-председателя на комисията по външните работи Хавиер Коусо.

На срещата е ставало дума за ситуацията в Сирия, терористичната война, на която е подложен сирийския народ и катастрофалните последствия от разпространяването на тероризма по света, предаде SANA.

Президентът е подчертал, че случващото се в Сирия и в региона по естествен начин ще има влияние и върху Европа заради географската близост и културните връзки.

„Причината, че днес Европа се сблъсква с тероризъм е политиката на някои европейски лидери, които действат срещу интересите на собствените си народи, предоставяйки поддръжка и политическо прикритие на терористите в Сирия“, смята Асад. 

Президентът е посочил важната роля на европейските депутати в поправянето на погрешната политика на правителствата им, довела до разпространяване на тероризма и влошаването на условията на живот на сирийците, което е подтикнало много от тях да напуснат родината си и да се отправят към други страни.

От друга страна депутатите от делегацията са отбелязали, че е необходимо суверенитетът на Сирия да бъде запазен и че самите сирийци трябва да определят своето бъдеще без каквато и да е външна намеса. 


Тагове: Башар Асад, Сирия, Европейски парламент, делегация, Хавиер Коусо

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси