Атина готви нови масови уволнения, започва поредно рязане на пенсии и заплати

Атина готви нови масови уволнения, започва поредно рязане на пенсии и заплати
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кредиторите на Гърция са депозирали нови искания пред правителството в Атина. Това става чрез документ от 21 страници, който бил представен на управляващите, непосредствено след приключване на първата им оценка по изпълнението на гръцката антикризисна програма.

Неотдавна МВФ в доклад също оставил открит въпроса за намаляване на заплатите и за масови уволнения. Освен това е поискано премахване на 13 и 14 заплати.

След подписването на поредните трети споразумения, 6,5 милиона гърци вече декларирали чисти доходи под 1000 евро месечно, а след мерките за икономии, гласувани през май във връзка с промените в пенсионната и данъчна реформа, „обедняването“ щяло да продължи с неотслабващи темпове.

Новите искания на кредиторите подготовка за задаващите се нови тежки преговори през есента за деблокиране на следващия транш от заемите, предоставяни на Гърция в рамките на третия пакет финансови помощи.

Само часове преди тази новина, министър Катругалос се кълнеше, че информациите по въпроса са спекулации и че такива мерки не се готвят.

 

 

#Гърция #заплати #пенсии #съкращения #кредитори #доходи #данъчна реформа #обедняване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници