Формациите в Реформаторския блок гледат към различни кандидати, призна Кунева

Формациите в Реформаторския блок гледат към различни кандидати, призна Кунева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Липсата на очевиден кандидат е основна причина Реформаторският блок да бави обявяването на кандидатура за президент, каза пред БНТ съпредседателят на блока Меглена Кунева. Тя призна, че двете големи партии - ДСБ и ДБГ, гледат в различни посоки.

Добре е кандидатурите да се обявят по-рано и бихме искали да сме първи, каза Кунева. Цялото забавяне на президентската кампание по думите й е в ущърб на обществото.

"Няма време да разпитаме обществено какво мислят предложените за този пост за бъдещето на Европа, за сигурността, за образованието, за икономиката. А трябва да чуем тези кандидати", посочи лидерът на Движение България за гражданите, като акцентира на външната политика.

За настроенията сред Реформаторите тя отбеляза, че се обсъждат и двете възможности - кандидатът да е партиен или да е издигнат от инициативен комитет с повече граждански профил. Но все още това са само намерения, не може да се коментира факт на номинация.

За обсъждания в парламента антикорупционен закон Меглена Кунева посочи, че ако няма силен обществен натиск да се променят нещата и всичко се остави само в ръцете на хората с власт, ще си останем в същото положение.

Трябва да направим всичко възможно да сме сигурни, че тези, които управляват държавата, са чисти, подчерта Кунева.

"По международната конвенция за борба с корупцията, която е световен инструмент, след 5 години България ще е на особено наблюдение, нищо няма да остане скрито. Затова държавата трябва да си свърши работата. Не сме изолирани - това, което се върши неправомерно, ще излезе наяве. Всеки, който се опитва да присвои публични средства или е в конфликт на интереси, ще бъде разкрит. Въпросът е българската държава да го разкрие, да бъде първа", обясни Кунева.

#кандидат за президент #реформаторски блок #Меглена Кунева #Движение България за гражданите #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"