Франция затвори дипломатическите си мисии в Турция от съображения за сигурност

Франция затвори дипломатическите си мисии в Турция от съображения за сигурност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френските дипломатически мисии в най-големи турски градове остават затворени до второ нареждане от съображения за сигурност, отменени са и тържествата по повод националния празник на Франция утре. Това съобщи посолството на страната в Анкара, предаде "Ройтерс".

Френското генерално консулство в Истанбул днес трябваше да даде прием по случай Деня на Бастилията, докато мисиите в Анкара и Измир бяха организирали тържества за четвъртък.

"От съображения за сигурност събитията, насрочени за 14 юли в Истанбул, Анкара и Измир, са отменени", гласи съобщението на френското посолство. От мисията уточняват, че са съобщили решението си на турските власти и поддържат тесен контакт с тях.

"Посолството в Анкара и генералното консулство в Истанбул ще бъдат затворени днес, 13 юли, до второ нареждане", гласи още изявлението.

По-рано днес консулството в Истанбул обясни, че е получило информация, намекваща за "сериозна заплаха срещу плановете за отбелязване на 14 юли в Турция".

Турция е изправена пред множество заплахи за сигурността, включително от групировката "Ислямска държава", която е подозирана за самоубийствения атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул, при който загинаха 45 души, а стотици бяха ранени. Това бе атентатът с най-много жертви в страната от началото на годината.

#Франция #дипломатически мисии #Турция #Анкара #Истанбул #посолство #консулство #съображения за сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"