Кери обсъжда с Путин в Москва предложение за сътрудничество в Сирия

Кери обсъжда с Путин в Москва предложение за сътрудничество в Сирия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига на двудневно посещение в Русия. В рамките на визитата си той ще се срещне с президента Владимир Путин и с руския външен министър Сергей Лавров, за да обсъдят ситуацията в Сирия, Украйна и двустранните отношения между Москва и Вашингтон.

Според в. "Ню Йорк таймс" Кери ще представи пред Путин нови предложения на Обама за разрешаване на конфликта в Сирия. Сред тях са идея за създаване на съвместна руско-американска група за обмен на оперативна и разузнавателна информация за проследяване на действията на групировката "Джебхат ал Нусра". Според "Вашингтон пост" Кери може да предложи на Путин двете държави да синхронизират въздушните си удари срещу терористични групировки в Сирия.

САЩ се надяват, че в замяна Москва ще убеди сирийският президент Башар Асад да ограничи въздушните удари на армията си. Макар че в Сирия действа временно примирие от 27 февруари, през последните седмици международните наблюдатели отново регистрират ожесточени сблъсъци, а оправданието е, че прекратяването на огъня не се отнася за борбата срещу терористичните групировки като "Ислямска държава". Особено тежко е положението около Алепо.

 

#държавен секрета на САЩ #Джон Кери #посещение #Русия #Сергей Лавров #Сирия #Башар Асад #ислямска държава #Джебхат ан Нурса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"